Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Elokuvat » The Simpsons Movie

The Simpsons Movie

Huhuja Simpsonit-elokuvasta alkoi pyöriä jo sarjan alkuaikoina 1990-luvulla. Ne voimistuivat voimistumistaan, kunnes tuotantoyhtiö Fox kesällä 2006 viimein vahvisti elokuvan toteutuvan. The Simpsons Movie tulisi ympäri maailman ensi-iltaan heinäkuussa 2007.

Itse asiassa Simpsonien tiimi oli hiljalleen kehitellyt elokuvaa jo vuodesta 2001 saakka. Mukana oli joukko sarjan nimekkäimpiä taustahahmoja aina Matt Groeningista James L. Brooksiin ja Al Jeanista David Silvermaniin. Elokuvan animointi alkoi vuonna 2006.

The Simpsons Movien markkinointi oli hurjaa. Elokuvaa mainostettiin jos jonkinlaisella oheistuotteella: oli The Simpsons Movie -pelikonsoleita, -puhelimia ja -leluja lastenaterioiden ostajille. Yhdysvalloissa muutettiin 7-Eleven-marketteja Simpsoneista tutuiksi Kwik-E-Marteiksi, joissa myytiin tietysti Buzz Colaa ja Squishee-pirtelöitä.

Oma lukunsa olivat erilaiset trailerit ja animaatiohahmotelmat, joita julkaistiin tasaisin väliajoin kuin alkupaloiksi nälkäisille faneille. Koska elokuvan juoni tahdottiin pitää viimeiseen saakka salassa, laitettiin liikkeelle myös materiaalia, jota elokuvassa ei tultaisi näkemään.

Elokuvan alla valittiin kilpailulla Yhdysvaltain 16 Springfield-nimisen kaupungin joukosta se, joka saisi kunnian esittää The Simpsons Movien ensimmäistä kertaa yleisölle ennen sen laajempaa ensi-iltaa. Voittajaksi äänestettiin Koillis-Yhdysvalloissa Vermontin osavaltiossa sijaitseva Springfield. Fanit ja arvovieraat kansoittivat pikkukaupungin elokuvan ensiesityspäivänä 21. heinäkuuta 2007.

Muutamaa päivää myöhemmin The Simpsons Movie saapui teattereihin kautta maailman. Yhdysvalloissa ja Suomessa päivä oli 27. heinäkuuta.

Elokuva osoittautui valtavaksi hitiksi. Se oli maailmalla vuoden kahdeksanneksi katsotuin elokuva ja tuotti yli puoli miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Suomessa yli 400 000 katsojaa nosti The Simpsons Movien vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi. Elokuvasta pyöri kotimaisissa teattereissa myös suomeksi dubattu versio, johon osa faneista suhtautui hyvinkin kriittisesti. Suomeksi puhutun elokuvan nimekkäimpiä ääninäyttelijöitä olivat muun muassa Markku Toikka, Niko Saarela, Kari Hietalahti, Hannele Lauri ja Anna Abreu.

Elokuva ilmestyi DVD:llä ja Blu-raylla 3. joulukuuta 2007. Suomen televisiossa se esitettiin ensimmäisen kerran Subilla 28. maaliskuuta 2011. Katsojia oli 223 000.

Puolitoistatuntisessa The Simpsons Moviessa ovat mukana lähes kaikki sarjastakin tutut hahmot. Vierasäänistä maineikkaimmat ovat näyttelijä Tom Hanks sekä rockbändi Green Dayn jäsenet. Musiikin loihti elokuviin erikoistunut saksalainen huippusäveltäjä Hans Zimmer.

Elokuvan juoni on keskivertoihin Simpsonien jaksoihin verrattuna paljon suurieleisempi. Homer tulee aiheuttaneeksi ympäristökatastrofin, ja ympäristöviraston johtaja Russ Cargill järjestää Springfieldin ylle valtavan lasikuvun, jottei onnettomuus leviäisi. Tämä saa kaupunkilaiset raivon valtaan. Simpsonien perheen onnistuu paeta vihaista väkijoukkoa kuvun alta, mutta kotikaupunki vaikuttaa olevan tuhon oma...

The Longest Daycare (2012) on IMDb