Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Jaksot » 2. esityskausi » 3. Kauhujuttu

Kauhujuttu

Treehouse of Horror

Lapset pelottelevat toisiaan halloweenina kertomalla kauhutarinoita.

Painajaistalo (Bad Dream House)

Bartin ensimmäisessä tarinassa Simpsonin perhe muuttaa vanhaan taloon, jonka halvan hinnan salaisuus käy selväksi karmaisevalla tavalla.

Nälkäiset ovat kirottuja (Hungry Are the Damned)

Bartin toisessa jutussa avaruusoliot Kang ja Kodos kaappaavat Simpsonit matkaansa, ja perhe huomaa joutuneensa näiden ruokalistalle.

Korppi (The Raven)

Lisan tarinassa Homer vajoaa hulluuteen vain korppi seuranaan.

Triviatietoa

  • Treehouse of Horror -halloween-jaksoja on nähty tämän jakson jälkeen yksi jokaisella esityskaudella. Kaksi ensimmäistä niistä tunnetaan myös nimillä The Simpsons Halloween Special ja The Simpsons Halloween Special 2. Kauhujen talo -suomennosta alettiin käyttää vasta neljännestä kauhujaksosta lähtien.
  • Toisen tarinan juoni perustuu Damon Knightin To Serve Man -novelliin vuodelta 1950 ja sen pohjalta tehtyyn Hämärän rajamailla -jaksoon vuodelta 1962. Kolmas tarina puolestaan perustuu, kuten Lisa mainitseekin, Edgar Allan Poen Korppi (The Raven) -runoon vuodelta 1845.
  • Avaruusoliot Kang ja Kodos esiintyvät tässä jaksossa ensimmäisen kerran. Sittemmin heidät on nähty jokaisessa Kauhujen talo -jaksossa ja muutamassa tavallisessakin jaksossa. Heidät on nimetty Star Trekin hahmojen mukaan.
  • Toisessa osiossa Homerin hampurilaista on haukattu, mutta pian se on koskematon. Saman tarinan lopussa Margen kaulakoru on hetken aikaa valkoinen eikä punainen.

Katso myös