Kirjoittaja Aihe: 23. esityskausi  (Luettu 167358 kertaa)

Vs: 23. esityskausi
Vastaus #180 20.05.12 - 16:11

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=mEbT-VE0Fmc

Tuossa maistiaisia kauden päätöksestä.

Wau, "Just Stamp the Ticket Man" palaa!

Vs: 23. esityskausi
Vastaus #181 22.05.12 - 19:27
Viime sunnuntain Nedna-jaksolla oli kaikkien aikojen vähiten katsojia, tasan neljä miljoonaa: http://www.simpsonschannel.com/2012/05/ratings-ned-n-ednas-blend-hits-new-low/. 23. kaudesta on jäljellä enää ensi sunnuntain Gaga-jakso.
Johtuukohan äitienpäivästä?

Tuskin. Tuossa neljän miljoonan kieppeillä ne ovat muutaman edellisen jakson ajan pyörineet, kohti kevättähän katsojaluvut putoavat Jenkeissä aina. Ellei Gagaa katso 20 miljoonaa ihmistä, tämä kausi on kaikkien aikojen pohjanoteeraus. Kirjoitan aiheesta uutisen sitten, kun kausi on paketissa.

Tuo siis floppasi oikein kunnolla: katsojia oli vain 4,8 miljoonaa ja se oli historian neljänneksi vähiten katsottu jakso. Johtuukohan siitä, että kesä on tuloillaan ja telkkarin katselu vähenee, vai siitä, että Gaga ärsyttää?

En ole vieläkään saanut aikaiseksi katsoa tuota, jotenkin etoo ajatuskin.

Vs: 23. esityskausi
Vastaus #182 24.05.12 - 11:09
Miten noita katsojalukuja edes mitataan? Minkä perusteella tiedetään kuinka moni katsoo yhdestä TV:stä jne?

Vs: 23. esityskausi
Vastaus #183 24.05.12 - 12:26
Miten noita katsojalukuja edes mitataan? Minkä perusteella tiedetään kuinka moni katsoo yhdestä TV:stä jne?

Jenkeissä on Nielsen ratings, Suomessa Finnpanel. Siitä vain googlettamaan, miten homma tarkemmin toimii :)

Sen verran Nielsenin tapa laskea on vaihtunut vuosien varrella, että ennen mitattiin kotitalouksia, nykyään yksittäisiä katsojia. Siksi esimerkiksi Simpsonien katsojaluvut eivät ole ihan vertailukelpoisia, koska vanhojen kausien kohdalla tiedetään vain jaksoja katsoneiden kotitalouksien määrä. Melko hyvin niistä voi kuitenkin päätellä yleisen trendin.

Jenkeissä on varmaan muitakin saman alan firmoja, koska esimerkiksi Simpsonien katsojaluvuista liikkuu hieman erilaisia lukuja. Simpsonit.orgissa kaikki tiedot perustuvat kuitenkin Nielsenin laskelmiin, koska ne ovat yleisimmin muuallakin käytetyt luvut.

Jaksoarvostelu: 23x22 - Lisa ja Gaga
Vastaus #184 01.06.12 - 13:02
Jaksoarvostelu: 23x22 - Lisa ja Gaga

Worst. Episode. Ever. Kaikkien aikojen huonoin jakso. Tähän lopputulokseen olen tullut vakaan harkinnan jälkeen.

Koskaan aiemmin ei yksi vierasnäyttelijä ole ollut niin suuressa roolissa Simpsoneissa kuin Lady Gaga tässä jaksossa. Hän on jakson pääroolissa ja koko jakso on nimetty hänen mukaansa.

Vertailukohteeksi voisi ottaa kolmannen kauden klassikon Mies vaaleanpunaisessa paidassa. Siinä vierasäänenä on valenimellä esiintyvä Michael Jackson, oman aikansa Gaga, maailman tunnetuin poptähti.

Jackson on kuitenkin roolissaan paljon hillitympi. Hän ei ole jaksossa laulaja Michael Jackson, vaan mielisairaalan potilas Michael Jackson. Koko rooli on kirjoitettu niin, ettei jakso vaikuttaisi pelkästään Jacksonin hehkuttamiselta. Koko hahmo on niin salaperäinen, että jaksossa on aivan ainutkertaisen mysteerinen tunnelma. Lopputulos on omalaatuinen ja hieno, toisin kuin kaksi vuosikymmentä myöhemmin Lady Gagan kanssa. Gaga-jakso ei enää ollut Simpsonien jakso, vaan se on 22 minuutin mittainen poptähden mainos.

Varsin ironisesti Lisa suuttuu jakson lopussa Gagalle siitä, että tämä on muka itseään täynnä. Minusta Simpsonien tekijät olivat itseään täynnä tätä jaksoa tehdessään. He sokaistuivat siitä, että saivat vieraaksi yhden maailman kuuluisimmista ihmisistä, ja käytännössä alleviivaavat tätä suurta saavutustaan koko jakson ajan unohtaen kaiken sen, mikä joskus teki Simpsoneista niin loistavan sarjan. Irtovitsitkin koskevat lähinnä Gagan vaatteita, henkilökuntaa ja junaa.

Kyse ei ole siitä, etten juuri välitä koko henkilöstä. Vaikka pääosassa olisi ollut kuka, lopputulos olisi samalla lähestymistavalla ollut yhtä surkea. En voi kuin arvailla, miksi Matt Groening poistatti nimensä Neljät hautajaiset ja yhdet häät -jakson lopputeksteistä, mutta tämän jakson kanssa hänellä ei ollut mitään ongelmia. Siksikö, että tuolloin mainonnan kohteena oli toinen animaatiosarja eikä yksittäinen muusikko? Vai siksi, että herra on täydellisesti kadottanut todellisuudentajunsa sen suhteen, mitä kaikkea Simpsonien nimissä voi tehdä? Minusta nimittäin ei enää ole hyväksyttävää, että Simpsonit on pelkkä henkilömainos ja jatke tekijöidensä valtaviksi paisuneille egoille. Huonot vitsit voin vielä hyväksyä, mutta en tällaista roskaa.

Ainoa positiivinen seikka jaksossa on Lisan ääninäyttelijä Yeardley Smith - kuunnelkaa vaikka Lisaa tunteikkaimmillaan. Jos jollekin Simpsonien äänelle pitäisi päättyneeltä kaudelta antaa Emmy, sen tulisi olla Smith eivätkä ne ainaiset Dan Castellaneta ja Hank Azaria.

Vs: 23. esityskausi
Vastaus #185 30.10.12 - 16:37
Marko Ahonen ottaa tämän päivän Keskisuomalaisen tv-liitteessä vähän vauhtia torstaina Suomessa alkavaan 23. kauteen. Taitaa olla vieraillut Simpsonit.orgissa Suomi-viittauksia tutkimassa :) Kunpa vain ihmiset käyttäisivät Simpsonien kohdalla esityskausi-sanaa tuotantokauden sijaan puhuessaan tv:n kausikokonaisuuksista...


Vs: 23. esityskausi
Vastaus #186 01.11.12 - 15:33
Tänään se alkaa. Täytyypi tallentaa digiboksille kun en suorana ehdi nähdä. Toivottavasti jaksojen taso ei ole huonontunut valmiiksi huonosta 22. kaudesta. Netistä lukeman perusteella on mutta en usko ennen kuin näen.

Ja ihan mielenkiinnolla odotan tuota Lady Gaga-jaksoa, kun sitä noin mainostetaankin. Ja sillä mielenkiiinnolla kun sitä on muistaakseni tällä foorumilla haukuttu surkeaksi.

Pistäkäähän arvostelua ne jotka tänään avausjaksoja kattoo :)

Vs: 23. esityskausi
Vastaus #187 01.11.12 - 17:10
Jep, arvosteluja ja keskustelua kehiin! Tämä on Suomen suurin Simpsonit-foorumi, nyt kunnolla ääntä uudesta kaudesta :)

Tässä vielä Etelä-Suomen Sanomien Marko Ahosen sekä Iltalehden puffit. Näemmä Angry Birds -viittaukset nähdään jonkinlaisina kauden täkyinä.

Viimeksi muokattu01.11.12 - 18:44 Kirjoittaja: Mikko

Vs: 23. esityskausi
Vastaus #188 02.11.12 - 09:50
Jep, arvosteluja ja keskustelua kehiin! Tämä on Suomen suurin Simpsonit-foorumi, nyt kunnolla ääntä uudesta kaudesta :)

Mulla tuo avausjakso jäi ikävästi huomaamatta, erinäisistä syistä. Mutta voisihan sitä ponnistella ja yrittää katsoa nämä uudet jaksot, jos se vain on mahdollista.

Mä en sinänsä jaksa kiinnostua tuosta Angry Birds-viittauksesta, en ole peli-ihmisiä. Mutta kyllä se silti lämmittää, kun Simpsoneissa on joku suomi-vittaus.

Toivottavasti tämän esityskauden jaksot ovat perempia kuin edellisen. Edelliseltä kaudelta näin vain muutaman jakson ja niistäkin vain yksi nauratti kunnolla.

Vs: 23. esityskausi
Vastaus #189 02.11.12 - 17:11
Harmi, kun tätä ei voi laskea viittaukseksi.  :D


Vs: 23. esityskausi
Vastaus #190 02.11.12 - 19:18
Mulla meni ihan ohi. Voitko selventää?

Vs: 23. esityskausi
Vastaus #191 03.11.12 - 10:43
Harmi, kun tätä ei voi laskea viittaukseksi.  :D


Tämä on kyllä paras asia pitkästä aikaa Simpsoneista. Vau :D

Vs: 23. esityskausi
Vastaus #192 04.11.12 - 09:50
Harmi, kun tätä ei voi laskea viittaukseksi.  :D


Tämä on kyllä paras asia pitkästä aikaa Simpsoneista. Vau :D
Totta, hieno uutinen. :)

Vs: 23. esityskausi
Vastaus #193 04.11.12 - 10:54
Tämä on kyllä paras asia pitkästä aikaa Simpsoneista. Vau :D
Totta, hieno uutinen. :)

"Paras asia", "hieno uutinen"? Häh?

Vs: 23. esityskausi
Vastaus #194 04.11.12 - 16:07
Avausviestiin on päivitetty lisää jaksojen suomenkielisiä nimiä.

Jos on Simpsonien tekijöillä välillä mielikuvitus hukassa, niin on se myös jaksonimien suomentajilla... The D'oh-cial Network on kääntynyt muotoon Sosiaalinen media. Simpsonien jaksonimet ovat suomentajien painajaisia, mutta vähän voisi silti yrittää.