Kirjoittaja Aihe: 3. esityskausi  (Luettu 38474 kertaa)

3. esityskausi
14.10.12 - 16:41
3. esityskausi (1991–1992)

Tässä ketjussa käydään keskustelua Simpsonien kolmannesta esityskaudesta. Mitä pidät kaudesta kokonaisuutena? Mitkä ovat kauden parhaat, mitkä huonoimmat jaksot? Tahdotko sanoa jotain muuta kaudesta?

Voit myös kirjoittaa arvosteluja kauden jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut linkitetään kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa. Hyvä arvostelu on huolellinen, kattava ja kunnolla perusteltu. Ohjeita ja vinkkejä arvostelun kirjoittamiseen on täällä.

Keskustelu saattaa sisältää spoilereita. Tätä edemmäs ei siis kannata lukea, jos ei halua tietää yksityiskohtia jaksojen juonista.

Kauden jaksot
Viimeksi muokattu14.10.12 - 18:38 Kirjoittaja: Mikko

Jaksoarvostelu: 3x10 - Homerin tuliliemi
Vastaus #1 17.10.12 - 23:37
Jaksoarvostelu: 3x10 - Homerin tuliliemi

Fiilisteltyäni 3:n tuotantokauden jaksojen parissa mieleeni muistui tämä mahtava jakso. Päätämpä avata sanaisen arkkuni ja kertoa nyt mielipiteeni tänne.

Elikkäs, tässä jaksossa Moe on muistellakseni ensimmäistä kertaa näin suuressa roolissa. Viimeiset rahat rakkaustestaajaan käyttänyt Moe on rahapulassa. Baarissa ei käy väkeä, kunnes olutta kaipaava Homer kertoo Moelle drinkkireseptin, Liekehtivän Homerin. Moe ottaa sen omiin nimiinsä myyntiin ja baarin suosio kasvaa huimasti.

Jakso on monella tapaa loistava. Moen luonne tulee hyvin katsojille tutuksi jo näinkin varhaisella kaudella. Juoni on rakennettu hienosti Moen ja Homerin ympärille. Huumoria löytyy tästäkin jaksosta tarpeeksi. Hauska ja mieleenpainuva kohtaus on Homerin sarkastinen puheenvuoro: Oh, look at me Marge! Im making people happy! Im the magical man, from happy land and i live on gum drop house in lollipop lane! (oikeenkirjoitusta en takaa) ja sen jälkeinen lause. Myös Flaming Moe's laulu on mieleenpainuva ja soi tietenkin päässä.

Sanoisin tätä kauden parhaaksi jaksoksi, miksi? Juoni ja edellämainutut kohtaukset sekä monta muuta ovat loistavia. Tosiaan tutustumme hauskaan hahmoon Moeen paremmin ja huumori on takuuvarmaa Simpsonit-tasoa. Jaksossa ei pahaa olekaan enkä rupea mitään negatiivistä sanomaan mutta jostain syystä en täyttä kymppiä kehtaa tarjota. Sanotaan 9.5/10. Top 10 kamaa. Jos et ole tätä nähnyt, mitä vielä tätä luet? Painu kauppaan ostamaan 3.kauden dvd.
Viimeksi muokattu27.01.13 - 14:32 Kirjoittaja: Monorail

Jaksoarvostelu: 3x5 - Voimalan sankari
Vastaus #2 15.11.12 - 20:40
Jaksoarvostelu: 3x5 - Voimalan sankari

Tässä jaksossa on paljon pahaa mieltä. Homeria pidetään sankarina, ja vain hän itse tietää pelastaneensa kaupungin ydintuholta pelkän onnen avulla. Bart on surullinen, koska ei saa enää viettää aikaa Milhousen kanssa. Marge ymmärtää poikansa tunteet. smithers pettyy, kun menettää asemansa johtaja Burnsin suosikkityöntekijänä.

Homerin syyllisyydentunto on joka tapauksessa jakson päällimmäinen aihe. Koko kaupunki ja etenkin oma tytär Lisa näkee hänet suurena sankarina, mutta hän itse ei innostu siitä, koska ei koe ansaitsevansa kunniaa. Hän ei kuitenkaan kerro totuutta. Tämä on klassinen esimerkki Homerista, joka toimii väärin, mutta katuu tekoaan. Joissain jaksoissa Homer on paljon inhottavampi.

Bartin huoli on luonteeltaan toisenlainen: parhaan kaverin menettäminen. Milhousen äiti pitää Bartia huonona vaikutteena pojalleen eikä anna tämän leikkiä Bartin kanssa. Lopulta tarinassa ei ole kyse Bartin ja Milhousen suhteesta, vaan Bartin ja Margen suhteesta. Marge ymmärtää, että Bart voi aiheuttaa harmia, mutta silti hän näkee pojassaan myös hyvän puolen ja suostuttelee Milhousen äidin luopumaan leikkikiellosta.

Harmituksen muuttuminen iloksi on jakson parasta antia. Se ei tapahdu ällöttävän sokerisesti, kuten monissa uudemmissa jaksoissa, vaan sopivan särmikkäästi. Homer saa kunnon haukut, mutta pääsee samalla syyllisyydentunnostaan. Bart vaikuttaa jo ymmärtäneen, että hänen pitää käyttäytyä kunnolla, mutta lataa sitten ilmakiväärinsä ja ryntää ulos virnistys naamallaan.

Nauruista ja nautinnollisesta ääninäyttelystä pitävät huolen erityisesti Burns ja Smithers. Tämän kaksikon suhde on kutkuttava, ja kun vielä muistaa, että kummankin vuorosanat lukee sama mies, nousee hauskuus toiseen potenssiin. Harry Shearer on tämän jakson kirkkain tähti, vaikka mukana on myös koripallosuuruus Magic Johnson.

Ainoana heikkoutena näen jaksossa sen, että Lisan osuutta ei ole kirjoitettu mukaan kokonaan. Jaksosta puuttuu kokonaan kohta, jossa tytön kuvitelma sankari-isästä menee murusiksi. Minusta se olisi ilman muuta kuulunut juoneen.

Jaksoarvostelu: 3x9 - Hyvä isä
Vastaus #3 18.11.12 - 11:57
Jaksoarvostelu: 3x9 - Hyvä isä

Ensisilmäyksellä Hyvä isä kertoo mäkiautoilusta, mutta jakso ei kuuluisi Simpsonien kultakauteen, mikäli sen ytimessä eivät lopulta olisi itse hahmot kaikkine ominaispiirteineen. Mäkiautoilun voisi vaihtaa mihin tahansa muuhun periamerikkalaiseen isien ja poikien väliseen harrastukseen, ja lopputulos olisi luultavasti yhtä toimiva.

Hyvä isä on varteenotettava vaihtoehto, jos haluaa vain yhden jakson katsomalla oppia mahdollisimman paljon Homer Simpsonista. Homer ei vaikuta hääppöiseltä isältä, mutta vähän yrittäessään osaa parantaa tapansa. Ei ihme, että samaa kaavaa on hyödynnetty monesti uudelleen myöhemmissä jaksoissa.

Eikä jakso ole pelkästään lämmin, vaan myös hauska. Etenkin telkkariohjelmat aiheuttavat reilua repeilyä: Troy McClure ja tohtori Nick samassa mainoksessa on aivan hillitön ilmestys, ja sitä seuraa vielä McBainin Tappava ase -parodia sekä urheiluloukkaantumisilla mässäilevä vuokravideo. Täydellisyyttä! Huippukyyniset Bouvierin siskokset ja paremmaksi isäksi opettava laitos naurattavat myös.

Vs: 3. esityskausi
Vastaus #4 16.01.13 - 17:11
Nyt kun olen tämän kauden uusinut muutaman kuukauden sisällä ja jaksot ovat aika tuoreessa muistissa, on aika antaa jotain arviota kaudesta.

Olen sanonut tämän jo muutaman kerran ja sanon taas: kyseessä on vallan mainio kausi, josta ei oikein löydy huonoja jaksoja. Silti, vaikka tuon sanoin, nimeän tämän kauden vähiten hyväksi jakson Teit isäin astumaan. Hassu-klovnin ja hänen isän suhteen korjaamisesta ei vaan saatu minun silmiini huikeaa jaksoa.

Ehdoton suosikkini on Homerin tuliliemi, jonka kerroin jo tuossa arvostelussa pari viestiä sitten. Muihin suosikkeihini kuuluu Suosikki (sopiva nimikin), Ihmemaila, Hätähuuto kaivosta ja Voimala kaupan. Kaikki oikein mieleenpainuvia, hauskoja kohtauksia ynnä muuta kivaa. Yhtenä hienona kohtauksena täytyy mainita Voimala kaupan -jaksosta The Land of Chocolate -kohtaus.

Sanotaanpa vielä kerran kiellon päälle: loistava kausi, monta upeaa jaksoa.

Vs: 3. esityskausi
Vastaus #5 16.01.13 - 22:58
Ehdoton suosikkini on Homerin tuliliemi, jonka kerroin jo tuossa arvostelussa pari viestiä sitten. Muihin suosikkeihini kuuluu Suosikki (sopiva nimikin), Ihmemaila, Hätähuuto kaivosta ja Voimala kaupan. Kaikki oikein mieleenpainuvia, hauskoja kohtauksia ynnä muuta kivaa. Yhtenä hienona kohtauksena täytyy mainita Voimala kaupan -jaksosta The Land of Chocolate -kohtaus.

Itse en ole tätäkään kautta nähnyt kokonaan (mikä vähän harmittaakin). Muistissani pyörii vain tuo Voimala kaupan -jakso, jonka olen nähnyt useasti, ja voin itsekin sanoa, että onpa tosiaan upea jakso. Muistan itsekin hyvin tuon The Land of Chocolate -kohdan, joka tosi hauska. Lisämausteen jaksoon antoi kuitenkin se, kun Monty Burns menetti voimalansa vähäksi aikaa. Se toi hahmoon jonkin verran inhimillisyyttä. Onneksi hän sai kuitenkin voimalansa takaisin.

Muuta sanottavaa en nyt keksikään.

Vs: 3. esityskausi
Vastaus #6 16.01.13 - 23:09
Nyt muistinkin että mulla on digiboxilla tallessa muutama mahtava jakso, mm. nämä Monorailin mainitsema Ihmemaila ja Hätähuuto kaivossa.. Teen joskus näistä arvostelun.

Hätähuuto kaivosta ja Voimala kaupan. Kaikki oikein mieleenpainuvia, hauskoja kohtauksia ynnä muuta kivaa. Yhtenä hienona kohtauksena täytyy mainita Voimala kaupan -jaksosta The Land of Chocolate -kohtaus.
Jos ei ihan muisti petä niin tämä boldaamani kohtaus on The Simpsons Gamessa.. joka taisi vielä olla täysin samana versiona..

Jaksoarvostelu: 3x13 - Hätähuuto kaivosta
Vastaus #7 23.01.13 - 22:58
Jaksoarvostelu 3x13 - Hätähuuto kaivosta

Bart saa toivomansa syntymäpäivälahjan (muutaman ei-niin-toivotun lahjan lisäksi) ja rupeaa sillä jekuttamaan muita ihmisiä. Aluksi pieniä kepposia, kunnes hän saa idean huijata pelastushenkilökuntaa "kaivoon pudonneella pojalla". Homma sujuu aluksi hyvin, kunnes hän muistaa että radiopuhelimessa lukee "Bart Simpsonin omaisuutta".. no, hän yrittää saada kaivosta kys. puhelinta, tippumalla itse sinne.

Jaksosta.. No, siinä voisi sanoa että Bart irvailee hyvin vihamiehelleen, rehtori Skinnerille. Tyyliin "Yritin päästä kouluun mutta rehtori käski minut pois nuhruisten vaatteiden takia".
Lincolnin näköinen orava ja sen salamurhaaminen on myös hyvää huumoria historiankirjojen merkeissä.
Suosikkivitsini tässä kummiskin on Apun nähdessä kanarialinnun, jolloin kaikki ryntäävät pois luolasta. Sitten kun selviää että lintu kuoli luonnollisiin syihin niin kaikki ryntäävät takaisin.

Jaksolle tulee lopulta onnellinen loppu, mutta jotenkin tuntuu että tässä jaksossa ois voitu mässäillä enemmän jännityksellä ja jonkinsortin traagisuudella, saamalla jopa katsojakin jännitykseen selviääkö Bart vai ei..

Jaksoarvostelu: 3x17 - Ihmemaila
Vastaus #8 23.01.13 - 23:16
Jaksoarvostelu 3x17 - Ihmemaila

Mr. Burns lyö jonkun bisneskumppaninsa kanssa vetoa siitä, että saa baseball-joukkueen ydinvoimalan työntekijöistä kasaan. Ensin pitää vaan saada enemmän tai vähemmän pätevät työalueet näille henkilöille.
Sitten alkaakin turnaus, jossa nämä kovimmat pelaajat vievät muita joukkueita kuin pässiä narussa. Mutta viimeisessä pelissä tapahtuukin kaikenlaista kummaa: Kun toinen pelaaja on vankilassa niin yksi on saanut kunnon myrkytyksen ydinvoimalassa ja yksi saa potkut pulisonkiensa takia. Eli "oikeat" ydinvoimalan työntekijät pääsevät pelaamaan loppujen lopuksi.

Tässä jaksossa parhaimmistoa on omasta mielestä (tätä ette varmasti tule kuulemaan uusimpien jaksojen arvosteluissa suustani!), uskokaa tai älkää, vierasäänet. "Alan ammattilaiset" tekivät yllättävän hyvää työtä, vaikka tiedänkin ameriikanmaan baseballista ja sen pelaajista yhtäpaljon kuin yhdysvaltalainen rallin sm-sarjasta ja sen kuskeista.

Suosikkivitseihini kuuluu tuo "Annatte 110% itsestänne"
*kaikki pelaajat*"Se on mahdotonta, kukaan ei voi antaa kuin sata prosenttia"

Kauden parhaimmistoa ehdottomasti. Lopputekstien aikana soinut biisikin ei yhtään hullumpi

Vs: Jaksoarvostelu: 17. Ihmemaila
Vastaus #9 24.01.13 - 19:34
Jaksoarvostelu 17. Ihmemaila

Mr. Burns lyö jonkun bisneskumppaninsa kanssa vetoa siitä, että saa baseball-joukkueen ydinvoimalan työntekijöistä kasaan. Ensin pitää vaan saada enemmän tai vähemmän pätevät työalueet näille henkilöille.
Sitten alkaakin turnaus, jossa nämä kovimmat pelaajat vievät muita joukkueita kuin pässiä narussa. Mutta viimeisessä pelissä tapahtuukin kaikenlaista kummaa: Kun toinen pelaaja on vankilassa niin yksi on saanut kunnon myrkytyksen ydinvoimalassa ja yksi saa potkut pulisonkiensa takia. Eli "oikeat" ydinvoimalan työntekijät pääsevät pelaamaan loppujen lopuksi.

Tässä jaksossa parhaimmistoa on omasta mielestä (tätä ette varmasti tule kuulemaan uusimpien jaksojen arvosteluissa suustani!), uskokaa tai älkää, vierasäänet. "Alan ammattilaiset" tekivät yllättävän hyvää työtä, vaikka tiedänkin ameriikanmaan baseballista ja sen pelaajista yhtäpaljon kuin yhdysvaltalainen rallin sm-sarjasta ja sen kuskeista.

Suosikkivitseihini kuuluu tuo "Annatte 110% itsestänne"
*kaikki pelaajat*"Se on mahdotonta, kukaan ei voi antaa kuin sata prosenttia"

Kauden parhaimmistoa ehdottomasti. Lopputekstien aikana soinut biisikin ei yhtään hullumpi

Mr. Burnsin ja monen muun tutun ääninäyttelijä Harry Shearer oli jakson tekemisessä kritisoinut vierasäänien runsasta osuutta jaksossa. Eipä tiennyt Shearer, että vielä pahempaa olisi luvassa tulevien vuosien varrella.

Vs: Jaksoarvostelu: 17. Ihmemaila
Vastaus #10 24.01.13 - 21:29
Mr. Burnsin ja monen muun tutun ääninäyttelijä Harry Shearer oli jakson tekemisessä kritisoinut vierasäänien runsasta osuutta jaksossa. Eipä tiennyt Shearer, että vielä pahempaa olisi luvassa tulevien vuosien varrella.

Itse olen monesti miettinyt, miten tämä jakso ylipäänsä eroaa muista vierasäänipuffeista.

Jos minulta kysytään, minusta tämä jakso on sillä tavalla eroava näistä uusista paljon vierasääniä sisältävistä jaksoista, että tässä vierasääniä ei hypetetty sillein kuin nykyään, tarkoitan nyt ettei noista baseball-tähdistä tehty mitään suurta numeroa. Jakson hienous oli, että kaikki baseball-tähdet saivat tavalliset työpaikat ja olivat ikäänkuin tavallista porukkaa, jotka vain sattuivat tekemään tavallista enemmän kunnareita elikkä homereita (home run) Burnsin joukkueessa. Ja pidettiinhän tässä tavallaan pilkkanaan näitä vieraita, kun yksi oli riippuvainen jostain tehojuomasta ja toinen sai potkut "pulisonkiensa" takia (mikä muuten oli yksi jakson hauskimmista jutuista).

Verrataan sitten johonkin Lady Gaga -jaksoon, jossa Gagaa pidetään jonain jumalana...

Vs: Jaksoarvostelu: 17. Ihmemaila
Vastaus #11 25.01.13 - 00:28
Verrataan sitten johonkin Lady Gaga -jaksoon, jossa Gagaa pidetään jonain jumalana...

Jos ei nyt kuitenkaan. Lady Gaga saa verenpunaisen leiskumaan silmissäni. Sen taitelijanimikin kuulostaa jokeltamiselta. Eli onpa ällö jumala joillakin. Jos minun pitäisi joku vierasääni nimetä jumalaksi hän on Brian Setzer, joka vieraili jossakin jaksossa. Vahinko vaan, etten ole nähnyt tuota tapausta kokonaan ja pitkään aikaan.

Vs: Jaksoarvostelu: 17. Ihmemaila
Vastaus #12 25.01.13 - 07:22
Verrataan sitten johonkin Lady Gaga -jaksoon, jossa Gagaa pidetään jonain jumalana...

Jos ei nyt kuitenkaan. Lady Gaga saa verenpunaisen leiskumaan silmissäni. Sen taitelijanimikin kuulostaa jokeltamiselta. Eli onpa ällö jumala joillakin. Jos minun pitäisi joku vierasääni nimetä jumalaksi hän on Brian Setzer, joka vieraili jossakin jaksossa. Vahinko vaan, etten ole nähnyt tuota tapausta kokonaan ja pitkään aikaan.

Toivottavasti et ymmärtänyt väärin kirjoittamaani, mutta selvennän vielä että jumalana pitämisenä nyt tarkoitan, että kyseisessä jaksossa Gaga (jonka nimi kuulostaa puhumista opettelevan pikkulapsen kieleltä) on melkein koko Springfieldin palvoma, ja on aivan liikaa esillä koko jaksossa. Jaksoa katsellessa tulee mieleen, että onko tämä Simpsonit jossa on mukana Lady Gaga, vai Lady Gaga show mukana Simpsonit.

Tämän tuotantokauden jaksoista esimerkiksi Ihmemaila ja Mies vaaleanpunaisessa paidassa ovat huikeasti toteutettuja, vaikka niissä onkin kyseisen vuosikymmenen huippuartisti Michael Jackson tai iso läjä baseballin ammattilaisia.

Vielä jos vähän offtopicia harrastetaan, niin Brian Setzer oli 14. kauden jaksossa Rokkiloma (How I Spent My Strummer Vacation).

Vs: Jaksoarvostelu: 17. Ihmemaila
Vastaus #13 26.01.13 - 10:38
Verrataan sitten johonkin Lady Gaga -jaksoon, jossa Gagaa pidetään jonain jumalana...

Jos ei nyt kuitenkaan. Lady Gaga saa verenpunaisen leiskumaan silmissäni. Sen taitelijanimikin kuulostaa jokeltamiselta. Eli onpa ällö jumala joillakin. Jos minun pitäisi joku vierasääni nimetä jumalaksi hän on Brian Setzer, joka vieraili jossakin jaksossa. Vahinko vaan, etten ole nähnyt tuota tapausta kokonaan ja pitkään aikaan.

Toivottavasti et ymmärtänyt väärin kirjoittamaani, mutta selvennän vielä että jumalana pitämisenä nyt tarkoitan, että kyseisessä jaksossa Gaga (jonka nimi kuulostaa puhumista opettelevan pikkulapsen kieleltä) on melkein koko Springfieldin palvoma, ja on aivan liikaa esillä koko jaksossa. Jaksoa katsellessa tulee mieleen, että onko tämä Simpsonit jossa on mukana Lady Gaga, vai Lady Gaga show mukana Simpsonit.

Vielä jos vähän offtopicia harrastetaan, niin Brian Setzer oli 14. kauden jaksossa Rokkiloma (How I Spent My Strummer Vacation).

Täytyy taas kerran myöntää, että ymmärsin asian ytimen päin metsikköä. Tuolta kantilta kun sitä "jumaluus-asiaa" tarkkailee, niin se myös aukeaakin paremmin. Pahoittelen outoa viestiäni. Mutta ymmärrät kai kantani Lady Gagasta?

Ja kiitti vinkistä, sen ansiosta totesin taas että tuokin kausi pitää ostaa seuraavaksi. Sen kanssa olisi tarkoitus ostaa kausi 1. Mitä muuten pidät tuosta Rokkilomat -jaksosta ja Setzeristä? Onko se kehuttava tapaus?

(Anteeksi taas kerran OT).

Jaksoarvostelu: 3x12 - Ensimmäiset vuodet
Vastaus #14 01.02.13 - 15:30
Jaksoarvostelu: 3x12 - Ensimmäiset vuodet

Näin alkuun täytyy heti sanoa, että pidän paljon näistä menneisyysjaksoista. Ainoa poikkeus on 19. kauden jakso, joka tuntuu poikkeavan aikaisempien jaksojen osoittamalta polulta.

Tässä jaksossa Marge epäilee olevansa raskaana ja hänen ollessaan Dr. Hibbertillä Homer kertoo Margen ja Homerin seurusteluajasta. Siihen tulee muutos kun Homer pistää Margen paksuksi minigolfradalla. Parilla ei ole varaa elättää tulevaa vauvaa, joten Homer joutuu töihin.

Tämä jakso ei ole niitä, joissa saa nauraa kuin mielisairaalan potilas pakkopaidassa, vaan tämä on enemmän sellainen tunteisiin vetoava jakso.

Pidän paljon juonesta, kuinka se kulkee rauhallisesti, eikä tule mitään tarpeettomia äkkikäänteitä. Tämä on sitä rauhallista Simpsonia, jota 3. kaudelta löytyy mukavan paljon.

Jaksossa on monia mukavia yksittäisiä kohtia, kuten elokuvissa käyneen Homerin möläytys, jonka elokuvaan jonottajat kuulevat ja heidän nautintonsa on pilalla. Dr. Hibbert on hauskan näköinen afronsa kanssa. Pattyn ja Selman inho Homeria kohtaan on hauskaa jo tässä jaksossa.

Nuori Homer on jaksossa hyvä. Hän on hyvin epäitsekäs, kun menee töihin ja antaa kaikki tulot lapselle. Homerin jättämä kirjekin on hieno, siitä erityisesti on jäänyt mieleen lopetus, "en palaa ennenkuin minusta on tullut mies".

Vahvaa 3. kauden perustasoahan tämä on. Ei kuulu parhaisiin jaksoihin, mutta on silti todella hyvä. 8/10.