Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Tekijät » Sam Simon

Sam Simon

showrunner, tuottaja, käsikirjoittaja

Jokaisen Simpsonit-jakson alussa perheen televisioruudulla lukee teksti "Developed by James L. Brooks, Matt Groening, Sam Simon". Simpsonit kehittäneestä kolmikosta Sam Simon ei työskennellyt sarjan parissa enää vuoden 1993 jälkeen, mutta hänen nimensä mainitaan edelleen tunnollisesti Groeningin ja Brooksin rinnalla.

Sam Simon otettiin mukaan Simpsonien tekijätiimiin, koska hänellä oli vahva kokemus televisiokäsikirjoittamisesta. Mies kuitenkin ajautui riitoihin Matt Groeningin kanssa ja jätti Simpsonit kokonaan neljännen tuotantokauden kohdalla. Groeningin mukaan Simon oli pätevä käsikirjoittaja, mutta henkilönä inhottava ja epävakaa. Vaikkeivät Groening ja Brooks yleensä edes mainitse Simonia haastatteluissa, muutamat muut taustahenkilöt ovat muistuttaneet, ettei miehen panosta Simpsonien syntyyn pidä aliarvioida.

Simon myönsi sittemmin, että hän jätti Simpsonit, koska kadotti ilon sarjan tekemiseen. Hän tienasi edelleen yli kymmenen miljoonaa dollaria vuodessa pelkästä alkuvuosien osallisuudestaan Simpsoneissa ja piti itsekin summaa naurettavan suurena.

Simpsonien jälkeen Simon muun muassa teki muita televisioalan töitä, pelasi ammattilaistasolla pokeria ja harjoitti hyväntekeväisyyttä. Eläinten hyvinvointi oli erityisen lähellä hänen sydäntään. Hän oli myös suuri nyrkkeilyfani ja toimi itsekin nyrkkeilymanagerina.

Maaliskuussa 2013 Sam Simon kertoi, että hänellä on paksusuolen syöpä ja "muutama kuukausi" elinaikaa. Simonin taistelun syöpää vastaan kesti lopulta kaksi vuotta; hän kuoli 8. maaliskuuta 2015 kotonaan Los Angelesissa 59 vuoden iässä. Simonilla ei ollut vaimoa eikä lapsia, joten hän testamenttasi omaisuutensa kaukaisemmille sukulaisilleen sekä eläintensuojelujärjestöille ja yhdysvaltalaiselle ateistijärjestölle.

Katso myös