Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset » Simpsonit-sensuuri kuohuttaa tunteita Venäjällä

Uutiset

Simpsonit-sensuuri kuohuttaa tunteita Venäjällä
20.9.2008 16:46
Simpsonit, tai Симпсоны, joutui kahdentoista nuorisoa turmelevan televisiosarjan listalle Venäjällä, ja sen tulevaisuus maassa on heikolla pohjalla.

Eri uskontoryhmien tekemien kanteluiden ansiosta muun muassa Simpsonit, South Park ja Family Guy tuomittiin hallituksen linjanvedossa väkivaltaisiksi ja pornografisiksi ohjelmiksi. Ne "aiheuttavat pelkoa, paniikkia ja kauhua lapsissa".

Kiellettyjen ohjelmien on määrä kadota vastaanottimista 22. syyskuuta 2008, mutta sarjoja esittävän 2x2-televisiokanavan johtaja kertoi kanavan vievän asian oikeuteen. Kanavaa puolustavaan adressiin kerätään kansalaisten nimiä ja lakkauttamispäivänä järjestetään mielenosoituksia sekä ilmaiskonsertti.

Kanavan nettisivujen avaussivulla on lisäksi suorasukainen kannanotto Venäjän sananvapaustilanteeseen: kuvituksessa punainen käsi tarttuu pelokasta Family Guyn Stewie-vauvaa tavoittelevaan käteen "Suojelkaa 2x2:ta" -tekstin lomasta.

Huhtikuussa Simpsonit.org kertoi, miten keltaisen perheen esitysaikaa siirrettiin Venezuelassa myöhemmäksi niin ikään nuorison hyvinvointiin vedoten.

(Lähde: Simpsons Channel)