Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset » 2009 » Toukokuu

Toukokuun 2009 uutiset

27.5.2009 22:14
Muun muassa Apu Nahasapeemapetilonin, Clancy Wiggumin ja Moe Szyslakin äänenä tunnettu, perinteisenäkin näyttelijänä kunnostautunut Hank Azaria piipahti äskettäin Jimmy Kimmelin talk show'n vieraana. Azaria jutteli paitsi tulevasta isyydestään ja siitä kuvaamastaan dokumentista, tietysti myös Simpsoneista.

"Käsikirjoittajamme ovat uskomattomia. He tekevät tosi paljon töitä. Meillä ääninäyttelijöillä on showbisneksen parhaat työpaikat. Teemme töitä vain pari tuntia viikossa", Azaria hehkutti.

21 Simpsonit-vuotensa aikana jopa sadalle eri sarjan hahmolle äänensä lainanneelta näyttelijältä alkavat erilaiset aksentit ja murteet olla loppu. Jokainen ääni, johon hän kykenee, on kuulemma jo hyödynnetty. Moniin suorituksista on ollut inspiraationa jokin hänen tuttunsa.

Azaria vakuuttaa nauttivansa ihmisten viihdyttämisestä, vaikka esimerkiksi pyyntöjä sanella viesti puhelinvastaajaan animaatiohahmon äänellä tulee harva se päivä.

"En enää edes vaivaudu kieltäytymään, hoidan vain homman alta pois."

Katso koko haastattelu täällä.
23.5.2009 20:20
FS-Film Oy on paljastanut Simpsonit.orgille Simpsonien 12. esityskauden ilmestymisajankohdan Suomessa: DVD on merkitty levittäjän julkaisukalenteriin viikolle 38 eli päiville 14.-20.9. Tarkka päivä vahvistetaan myöhemmin.

TVShowsOnDVD.com-sivusto on puolestaan saanut haltuunsa DVD:n tavallisen kansiversion ohella myös keräilypainoksen kansikuvan. Lisäksi neljän levyn paketin ekstrat on paljastettu. 21 jakson lisukkeeksi on tarjolla muun muassa poistettuja kohtauksia, kuva- ja animaatiohahmotelmia sekä materiaalia Simpsonien maailmanlaajuisesta fanitapaamisesta. Yhdysvalloissa DVD ilmestyy 18.8.

18.5.2009 20:42
Eilen Jenkeissä päättynyt Simpsonien 20. esityskausi ei ollut katsojalukujen valossa menestys. 21 jaksolla oli keskimäärin vain hieman alle seitsemän miljoonaa katsojaa, mikä ei sarjan primetime-ohjelmapaikka huomioiden ole kummoinen saavutus. Kaikkien aikojen vähiten katsotuimman Simpsonit-jakson kyseenalaisen kunnian lunasti kauden toiseksi viimeinen jakso, nimeltään Four Great Women and a Manicure. Sitä seurasi ainoastaan 5,2 miljoonaa ihmistä. Kuuden miljoonan rajapyykki jäi sen lisäksi rikkomatta viideltä jaksolta.

Suosituimmat jaksot sijoittuivat kauden alkuun, jolloin amerikkalaisten televisionkatselu lisääntyi juhlapyhien myötä muutenkin. Kauden katsotuin jakso oli 19. Kauhujen talo, joka keräsi töllöttimien eteen 12,5 miljoonaa silmäparia. Halloween-spesiaali oli ainoa kymmenen miljoonan maagisen luvun saavutanut jakso. Ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain ulkopuolella ensiesityksen saanut jakso In the Name of the Grandfather puolestaan tuplasi Sky1-kanavan katsojaennätyksen Irlannissa. Sitä seurasi maassa yli puoli miljoonaa henkilöä.

Fox-kanavalla Simpsonien jälkeen esitettävä animaatio Family Guy keräsi lähes järjestään enemmän katsojia kuin keltainen perhe – jopa uusinnoilla. Simpsonit rypee muutenkin pohjamudissa kymmenien miljoonien seuraajien kulta-aikoihinsa verrattuna. Sarjan kaikkien aikojen katsotuin jakso on toisen esityskauden avaus Ihme, jonka ensiesitystä vuonna 1990 todisti yli 33 miljoonaa ihmistä.

(Lähde: ABC Medianet, Simpsons Channel)

8.5.2009 19:23
Readme.fi on käynnistänyt suomenkielisten Simpsonit-sarjakuvalehtien julkaisusarjan. Simpsonit – Klassikot -lehti tunnetaan alkuperäisnimellä Simpsons Classics, ja sitä on julkaistu Yhdysvalloissa vuodesta 2004 lähtien neljä kertaa vuodessa. Pari hyvää jees-miestä! -niminen ykkösnumero vastaa Jenkkien numeroa 16, joka ilmestyi rapakon takana A Few Good Yes-Men! -nimisenä vuosi sitten. Klassikkosarja koostuu vanhoista Simpsonit-sarjakuvista, aivan kuten jo lukuisia suomennoksia saaneet Simpsonit-kirjatkin. Sarjan jokainen osa käsittää kuitenkin vain kaksi vanhaa lehteä, kun kirjoihin niitä on koottu vähintään neljä kappaletta. Suomenkielisen avausnumeron tarinoita ei ole julkaistu meillä aiemmin. Yhdysvalloissa ne ilmestyivät alun perin Simpsons Comics -lehden numeroissa 30 ja 31 vuonna 1997 sekä Simpsons Comics – Big Bonanza -kirjassa kaksi vuotta myöhemmin. Simpsonit – Klassikot -lehtiä myy tuttuun tapaan kirjakauppa BookPlus, ja ensimmäisen numeron voi tilata täältä. Suomenkielinen klassikkosarja saa tänä vuonna vielä useita jatko-osia.
2.5.2009 00:54
Simpsonit on kiivaan tahtinsa ja lukuisien sanaleikkiensä ansiosta televisiosuomentajalle tiukka paikka. Simpsonit.org jututti lähes jokaisen jakson kääntänyttä Sari Luhtasta sekä tämän työstä gradunsa Helsingin yliopistossa kirjoittanutta Elina Korhosta. Lue täällä, miten Simpsonit saa suomalaisen säväyksensä!