Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset » Simpsonit-Vanhanen herätti median mielenkiinnon

Uutiset

Simpsonit-Vanhanen herätti median mielenkiinnon
8.10.2009 22:48
Simpsonit.orgin artikkeli Dean T. Fraserista sekä siihen liittyvä kuva Matti Vanhasesta Simpsonit-tyyliin piirrettynä uutisoitiin useilla kotimaisilla nettisivustoilla, sanoma- ja aikakauslehdissä sekä televisiossa. Haastateltavana ollut kanadalainen Simpsonit-taiteilija Fraser piirsi sivustomme toivomuksesta Vanhasen Springfieldin pikkukaupungin asukiksi.

Kenties näyttävimmin keltahipiäinen pääministeri oli esillä Kauppalehden verkkosivuston etusivulla.

"No nyt on Kauppalehden uutisoinnin taso talousasioissa huipussaan", tuhahtaa sarkastinen lukija uutisen kommenttiosiossa.

"Näin on, ja on ollut jo kauan aikaa. Tulin lukemaan talousuutisia Kauppalehden sivuille, ja täällä väännetään juttua Simpsoneista", jatkaa toinen tuohtunut yksilö.

"Kaikkea – ja varsinkin kaikkea suomalaista – pitää aina mollata ja mitätöidä. Kaikki positiivinen, optimistinen ja hyvää tuulta sisältävä pitää pilata. Miksi ette vedä itseänne jojoon, jos elämä on noin synkkää ja ikävää?" kuittaa kolmas kommentoija muiden kitinän.

Kauppalehden ja molempien iltapäivälehtien lisäksi Simpsonit-Matti näyttäytyi myös monien maakuntalehtien nettisivuilla.

"Katso, miltä Vanhanen näyttäisi, jos surullisenkuuluisa kotitalo olisi Nurmijärven sijaan Springfieldin pikkukaupungissa", houkuttelee tamperelainen Aamulehti Simpsonit.orgin artikkelia myötäillen.

"Kumpikohan on surullisenkuuluisa, Matti Vanhanen vai aikuinen mies, joka pitää Simpsoneista kertovaa nettisivustoa?" kyseenalaistaa kommentoija aiheellisesti.

Pohjois-Pohjanmaan maakunta-aviisi Kaleva piti yllä Simpsonit.orgin pohjoista näkyvyyttä pienellä nettiuutisellaan, jonka kommenttiraita on varsin viihdyttävää luettavaa.

"Urkkijat ja agentit taas asialla, että kunnioitettu pääministeri saataisiin sarjakuviin mollattavaksi, häpeä media ja taustavaikuttajat", rajansa kaikella -nimimerkki purkautuu lähes oikeaoppisella suomen kielellä.

"TÄÄHÄN TAITAA OLLA IHAN SELKEÄÄ VANHASEN MOLLAAMISTA, OISKO JONKINSORTIN 'AJOJAHTI' KÄYNNISSÄ. PÄÄ PYSTYYN MASA!" komppaa toinen tulistunut kansalainen, mitä ilmeisimmin heikkonäköinen keskustapuolueen kannattaja.

Netin viihdesaiteista innostui eniten Plaza ja sen Kaista-sivu.

"Kyseessä on muutenkin sangen viihdyttävä saitti, jota Kaistan toimitus lämpimästi suosittelee kaikille keltaisen perheen ystäville", hehkuttaa portaali Simpsonit.orgia uutisensa yhteydessä.

"Nu är statsminister Matti Vanhanen nära legendarisk status – och inte bara på grund av specialhyvlade plankor. Den finska fansajten Simpsonit.org bad en kanadensisk illustratör rita hur Vanhanen skulle se ut i Simpsons", maalailee puolestaan suomenruotsalainen Peppar. Vanhanen on nyt siis lähellä legendan statusta, eikä pelkästään erikoishöylättyjen lautojen johdosta.

Painetuista viestimistä kuvan julkaisivat kaupunkilehti Metro ja kakkalehti 7 päivää. No, saatiinpa edes yksi Seiskan numero, jolla ei kannata lämmittää kamiinaa.

Telkkarin puolella MTV3:n Viihdeuutiset tarttui niin ikään aiheeseen. Taiteilijan nimeä tosin ei vaivauduttu mainitsemaan, ja kuva oli jutun mukaan peräisin "Simpsonien kotisivuilta". Kiitti tästäkin, Maikkari! Asiantuntevaa uutisointia kanavalta, joka on näyttänyt Simpsoneita lähes kaksikymmentä vuotta ja joka itse ylläpitää Simpsonien kotisivuja Suomessa. Vaan eipä auta valittaa, teeveeneitsyys meni joka tapauksessa!

Yllä mainittujen lisäksi Vanhas-kuva on levinnyt keskustelu- ja kuvapalstoille sekä blogeihin kautta internetin. Kiitämme saamastamme huomiosta ja muistutamme vielä vierailemaan Dean T. Fraserin Springfield Punx -blogissa sekä miehen kotisivuilla!

Tässä vielä mediakatsaus menneeltä viikolta, eli Simpsonit-Vanhasesta uutisoineet tahot.

Verkkosivustot:

Aamulehti – 5.10.2009
Etelä-Suomen Sanomat – 5.10.2009
Ilta-Sanomat – 5.10.2009
Iltalehti – 4.10.2009
Kaleva – 5.10.2009
Kauppalehti – 5.10.2009
Metro Live – 5.10.2009
MTV3.fi – 5.10.2009
Peppar – 5.10.2009
Plaza – 5.10.2009
Savon Sanomat – 5.10.2009
Stara.fi – 5.10.2009
The Voice – 6.10.2009
V2.fi – 5.10.2009

Painetut lehdet:

7 päivää – 8.10.2009 (41/2009)
Metro – 6.10.2009

Televisio:

MTV3:n Viihdeuutiset – 5.10.2009 kello 14.05