Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset » 500 jaksoa Simpsoneita, eikä loppua näy

Uutiset

500 jaksoa Simpsoneita, eikä loppua näy
19.2.2012 11:09
Yhdysvalloissa esitetään tänään Simpsonien 500. jakso. At Long Last Leave -nimisessä jaksossa springfieldiläiset kyllästyvät Simpsoneihin ja häätävät perheen muualle asumaan. Jaksossa vierailevat Wikileaksin perustaja Julian Assange, viulisti Alison Krauss sekä parin vuoden tauon jälkeen Kelsey Grammer Sideshow Bobina.

500. jaksoa juhlittiin maanantaina Hollywoodissa. Rajapyykin rikkoutuminen on ollut näyttävästi esillä yhdysvaltalaisessa mediassa, Suomessa saavutus on huomioitu hillitymmin.

Vuonna 1989 alkanut sarja on jatkunut paljon kauemmin kuin sen tekijät aikoinaan uskoivat, yli 22 vuotta. Kun 200. jakson käsikirjoitusta oltiin hiomassa, tuottaja David Mirkin heitti sarjan olevan tuolloin puolivälissä. Paikalla ollut tuotantoväki ja ääninäyttelijät räjähtivät nauruun, koska ajatus 400 jaksosta tuntui täysin mahdottomalta.

Eikä loppua ole näkyvissä vieläkään, kuten päätuottaja Al Jean on useaan otteeseen vakuuttanut. Simpsonit jatkuu nykyisellä sopimuksella vielä ainakin kaksi vuotta, jolloin jaksoja on kasassa 559. Loppumista ovat vuosien varrella enteilleet ainoastaan satunnaiset talouskiistat, mutta nykykustannukset ovat sarjaa esittävän Foxin mukaan hyväksyttävällä tasolla.

Jean on puhunut jopa tuhannesta jaksosta, mutta maininnut myös, ettei haluaisi tehdä sarjaa ilman nykyisiä ihmisiä. Simpsonien kuudesta keskeisestä ääninäyttelijästä nuorin on 47-vuotias Yeardley Smith ja vanhin 68-vuotias Harry Shearer.

(Lähteet: Chicago Tribune, NYDailyNews.com)