Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset » Matt Groening paljasti, mistä Springfield sai nimensä

Uutiset

Matt Groening paljasti, mistä Springfield sai nimensä
11.4.2012 15:59
Simpsonien luoja Matt Groening paljastaa Smithsonian-lehden haastattelussa, että hän nimesi Springfieldin, Simpsonien kotikaupungin, Oregonin osavaltiossa Länsi-Yhdysvalloissa sijaitsevan Springfieldin mukaan. Aiemmin nimen taustaa on voitu vain arvailla, sillä Yhdysvalloissa on 16 Springfield-nimistä kaupunkia ja useampia pienempiä paikkakuntia.

Portlandin kaupungissa Oregonissa varttunut Groening kertoo haastattelussa katselleensa lapsena Isä tietää kaiken -televisiosarjaa. Hän oli innoissaan, kun luuli sen sijoittuvan kotiosavaltiossaan sijaitsevaan Springfieldiin. Myöhemmin hänelle selvisi, että sarjan Springfield olikin vain kuvitteellinen paikka. Hän halusi, että myös Simpsonien kotikaupungilla olisi tavallinen nimi, jotta kaikki yhdysvaltalaiset voisivat kuvitella asuvansa Simpsonien kotipaikan lähellä.

"Kun ihmiset sanovat, että nimi tulee Ohion, Massachusettsin tai minkä tahansa Springfieldistä, vastaan aina, että jep, niin tulee", Groening kertoo.

Jo aiemmin on tiedetty, että Groeningin kotikadun nimi oli Portlandissa sama kuin Simpsonien kotikadun nimi, eli Evergreen Terrace. Hän on nimennyt myös joitakin hahmojaan Portlandin katujen mukaan. Esimerkiksi Flandersin perheen sukunimi tulee Flanders Streetistä.