Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset

Uutiset

Kätevimmin saat tiedon tuoreista Simpsonit-uutisista seuraamalla meitä keskustelupalstallamme, Facebookissa, Twitterissä tai Google+:ssa. Näiden kautta jaamme myös sellaisia aiheita, jotka eivät ylitä pääsivustomme uutiskynnystä. RSS-uutissyötteeseemme pääset käsiksi täällä.

6.11.2016 11:05
Simpsoneita Yhdysvalloissa esittävä Fox-kanava on tilannut sarjasta kaksi uutta kautta. Simpsonit jatkuu siis ainakin kauteen 30 ja jaksoon 669 asti.

"Siitäs saat, Gunsmoke! Hävisit kisan, jossa et tiennyt edes olevasi mukana!" Homer Simpson irvaili lehdistötiedotteessa. Simpsonit ohittaa uusien kausien myötä lännensarja Gunsmoken, joka pitää kärkipaikkaa pisimpään jatkuneena käsikirjoitettuna yhdysvaltalaisena primetime-ohjelmana jaksojen lukumäärässä mitattuna. Sitä esitettiin 50–70-luvuilla kaikkiaan 635 jaksoa.

11.10.2016 16:35
Suomalaiselle ekonomistille Bengt Holmströmille myönnettiin eilen taloustieteen Nobel-palkinto yhdessä yhdysvaltalaisen Oliver Hartin kanssa. Kuusi vuotta sitten esitetyssä Simpsonien 22. kauden avausjaksossa Luovuuden lähteillä Springfieldin ala-asteen oppilaat veikkaavat eri alojen Nobelien saajia, ja Milhouse Van Houtenin ehdokas talouden Nobelin saajaksi on "Bengt R. Holmstrom".

Holmströmin työpaikka Massachusetts Institute of Technology huomioi asian Twitterissä.

Lisää Simpsonien viittauksia Suomeen on nähtävillä täällä.

25.9.2016 11:09
Simpsonien 28. kausi käynnistyy tänään Yhdysvalloissa. Kausi kattaa 22 jaksoa ja jatkuu ensi kevääseen saakka. Vielä ei ole tiedossa, milloin se esitetään Suomessa.

Kauden ensimmäinen jakso vie katsojat johtaja Burnsin nuoruuteen. Kauden neljäs jakso, Kauhujen talon 27. osa, puolestaan on sarjan kuudessadas jakso.

Tammikuussa esitetään Simpsonien historian ensimmäinen tunnin mittainen jakso. Se käsittelee hip hop -musiikkia. Muita kauden teemoja ovat muun muassa virtuaalitodellisuus, Pokémon Go -peli ja Simpsonien reissu Bostoniin.

Vaikka joku hahmoista kuolisi Simpsoneissa, hän ei välttämättä poistu sarjasta kokonaan: kaudella nähdään ainakin Homerin vihamies Frank Grimes, Homerin äiti Mona ja Hassu-klovnin isä Hyman, jotka kaikki ovat kuolleet aiemmissa jaksoissa.

Kaudella esiintyvät ääninä muun muassa näyttelijät Kelsey Grammer ja Jason Alexander, koomikot Amy Schumer ja Bill Burr, fyysikko Neil deGrasse Tyson sekä shakkimestari Magnus Carlsen.

Kauden ensimmäisen jakson alku on Adventure Times -televisiosarjan parodia.

12.9.2016 16:23
Simpsonit hävisi taistelun parhaan animaation Emmy-palkinnosta Archer-sarjalle. Archer on vuodesta 2009 pyörinyt aikuisille suunnattu komediasarja.

Keltainen perhe oli ehdolla myös parhaan äänimiksauksen kategoriassa, mutta siinä voiton vei Mozart in the Jungle.

Simpsonien ääninäyttelijä Hank Azaria voitti uransa kuudennen Emmyn, tällä kertaa Ray Donovan -sarjan sivuosaroolistaan. Neljä Azarian Emmyistä on Simpsoneista.

Emmyt ovat yhdysvaltalaisen televisiomaailman arvostetuimpia palkintoja. Ne jaetaan kerran vuodessa useassa eri gaalassa. Simpsonit jännittivät kohtaloaan viime lauantaina ja sunnuntaina. Sarja on voittanut aiemmin 32 Emmyä.

20.5.2016 15:12
Simpsonien 27. kausi paketoidaan Yhdysvalloissa tänä sunnuntaina. Kauden viimeisen jakson sohvakohtaus on julkaistu etukäteen YouTubessa ja on katsottavissa myös alla. Pätkän tyylin tunnistanee jokainen Ikean huonekaluja joskus koonnut.

Kohtauksen on suunnitellut puolalainen ohjaaja-animaattori Michał Socha, jonka käsialaa on myös 25. kauden jakson Voodoolla vauvoja alku.

17.5.2016 17:35
Homer Simpson vastaili katsojien kysymyksiin viime sunnuntaina Yhdysvalloissa esitetyssä Simpsonien jaksossa. Ihmiset saivat soittaa jakson alussa ilmoitettuun puhelinnumeroon, ja muutama onnekas pääsi juttelemaan Homerin kanssa aivan jakson lopussa. Koska Simpsonit esitetään Yhdysvalloissa eri aikoihin eri puolilla maata, myös keskustelutuokioita oli kaksi.

Homerin suu, pää ja kädet liikkuivat motion capture- eli liikkeenkaappaustekniikan avulla ääninäyttelijä Dan Castellanetan puhuessa ja elehtiessä. Osuus esitettiin käytännössä suorana lähetyksenä – ainoastaan seitsemän sekunnin viive oli tarpeen, jotta mahdolliset asiattomat puhelut saataisiin karsittua pois. Kohtausta pidetään yleisesti ensimmäisenä live-osuutena animaatiosarjojen historiassa.

Hannah-niminen soittaja kysyi, pitääkö Homer enemmän Lennystä vai Carlista. Homer takelteli ja sanoi palaavansa asiaan muistaessaan, kumpi on kumpi. Joe tiedusteli, millaisella autolla Homer ajaa. Homer kertoi ajavansa hybridillä, joka on sekoitus vanhaa ja surkeaa. Michelle puolestaan halusi tietää, miten Homer aikoo hankkiutua eroon Pattysta ja Selmasta. Homer kertoi, ettei ole peseytynyt kuukauteen, mutta kälyjen tupakointi peittää ikävä kyllä hajun alleen.

Muut kysymykset käsittelivät muun muassa työelämää, pizzaa ja Donald Trumpia.

Mukaan mahtui hieman tavalliselle suoralle keskustelulle ominaista änkytystä ja päällepuhumista eikä animaatio tietenkään ollut yhtä eloisaa kuin Simpsoneissa tavallisesti, mutta muuten lähetykset sujuivat ongelmitta.

Itärannikon lähetys eli ensimmäinen suorista osuuksista.

Länsirannikon lähetys.

18.2.2016 18:32
Yhdysvalloissa 15. toukokuuta 2016 esitettävässä Simpsonien 27. kauden jaksossa on noin kolmen minuutin osuus, jossa Homer Simpson vastaa suorassa lähetyksessä katsojien kysymyksiin. Koska Simpsonien jaksot esitetään Yhdysvaltain itä- ja länsirannikolla eri aikaan, myös live-osuuksia tulee olemaan kaksi.

Homerin ääninäyttelijän Dan Castellanetan vastatessa kysymyksiin Homerin suu liikkuu motion capture- eli liikkeenkaappaustekniikan avulla. Samaa tekniikkaa hyödynnetään muun muassa videopelien animoinnissa.

"Tietääkseni vastaavaa ei ole ennen tehty", toteaa Simpsonien vastaava tuottaja Al Jean. Hän ja joukko Simpsonien käsikirjoittajia avustaa Castellanetaa suorassa lähetyksessä.

Simpsonien fanit voivat lähettää kysymyksiä Twitterissä hashtagilla #HomerLive varustettuna. Kysymyksiä otetaan vastaan toukokuun ensimmäisestä päivästä neljänteen päivään saakka. Al Jeanin mukaan kysymykset pitää lähettää ennakkoon, koska kysymyksen käyttäminen jaksossa vaatii hyväksyttämisen lähettäjällä.

Jean toivoo kysymyksiä erilaisista päivänpolttavista aiheista. Hän uumoilee, että suosituksi aiheeksi nousee ainakin Yhdysvaltain presidenttiehdokas Donald Trump.

(Lähde: The Wrap)

16.2.2016 15:36
Simpsonien aiemmin Suomessa esittämättömät jaksot alkavat pyöriä Subilla.

Aluksi kanava näyttää 26. kauden kaksi viimeistä jaksoa keskiviikkona 17. helmikuuta ja torstaina 18. helmikuuta. Kauden kolmanneksi viimeinen jakso esitettiin meillä jo viime vuoden keväällä.

27. kausi puolestaan käynnistyy tiistaina 23. helmikuuta. Kausi päättyy Yhdysvalloissa vasta toukokuussa, joten Suomessa sen loppuun saattaminen venyy hamaan tulevaisuuteen.

27. kauden 11. jakson avaus tihkuu kasaria.

27.9.2015 12:23
Simpsonien 27. esityskausi käynnistyy tänään Yhdysvalloissa jaksolla Nainen unesta. Kausi jatkuu kevääseen 2016 saakka ja kattaa 22 jaksoa.

Kauden jaksoissa vierailevia ääniä on etukäteen julkistettu muutama: heitä ovat muassa näyttelijät Kristen Bell, Kelsey Grammer ja Sofía Vergara sekä taikuri David Copperfield. Tiedossa on myös Bartin menneisyyttä ja tulevaisuutta kuvaava jakso sekä Hämispossun paluu.

Mutta missä on Marge? Kauden avausjakso antaa vastauksen.
15.9.2015 19:30
Simpsoneissa muun muassa Apu Nahasapeemapetilonia, poliisipäällikkö Wiggumia ja Moe Szyslakia esittävä Hank Azaria on voittanut vuoden 2015 parhaan ääninäyttelijän Emmy-palkinnon. Emmyt ovat yhdysvaltalaisen televisiomaailman arvokkaimpia kunnianosoituksia.

Azaria on haalinut urallaan peräti viisi Emmyä eli enemmän kuin yksikään toinen Simpsonien vakituinen ääninäyttelijä. Hänet on palkittu neljä kertaa Simpsoneista ja yhden kerran Tiistaisin Morrien luona -tv-elokuvasta vuodelta 1999.

"En uskonut voittavani viidettä Emmyä! Vihdoin unelmani pikkiriikkisestä naisten koripallojoukkueesta käy toteen", Azaria tweettasi viitaten naishahmoa esittävään palkintopokaaliin.

Azaria kisasi palkinnosta viittä muuta näyttelijää vastaan. Ehdolla oli myös kaksi muuta Simpsonit-ääntä, Dan Castellaneta ja Tress MacNeille.

Simpsonit oli ehdolla myös parhaan animaation sekä parhaan komedia- tai draamasarjan äänimiksauksen kategorioissa, mutta jäi kummassakin ilman palkintoa.