Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset

Uutiset

Kätevimmin saat tiedon tuoreista Simpsonit-uutisista seuraamalla meitä keskustelupalstallamme, Facebookissa, Twitterissä tai Google+:ssa. Näiden kautta jaamme myös sellaisia aiheita, jotka eivät ylitä pääsivustomme uutiskynnystä. RSS-uutissyötteeseemme pääset käsiksi täällä.

7.8.2015 18:35
Näyttelijä Frank Sivero on hävinnyt Los Angelesin hovioikeudessa oikeudenkäynnin, jossa hän vaati Simpsoneita tuottavalta Fox-konsernilta korvauksia luomansa hahmon käyttämisestä ilman lupaa. Sivero vaati noin 250 miljoonan Yhdysvaltain dollarin eli noin 230 miljoonan euron korvauksia, koska hänestä Simpsoneissa esiintyvä hahmo Louie muistuttaa häneen itseensä perustuvaa Frankie Carbonea, yhtä Mafiaveljet-elokuvan hahmoista.

Siveron mielestä Louie muistuttaa enemmän häntä itseään ja Frankie Carbonea kuin stereotyyppistä mafiahahmoa. Hän perusteli väitettään Louien kiharoilla hiuksilla ja pulisonkien muodolla. Oikeuden kuulema pilapiirtäjä Dominic Arneson oli samaa mieltä.

Tuomari Rita Miller ei kuitenkaan nähnyt tarpeeksi samankaltaisuutta ja hylkäsi kanteet.

"Jos olisin teini-ikäinen tyttö ja olisin ihastunut päämieheesi, riittäisikö minulle Louien kuva?" hän kysyi Siveron asianajajalta Alex Herreralta.

Herrera totesi oikeudenkäynnin jälkeen, että Sivero saattaa vielä kannella oikeuden päätöksestä.

Simpsonit.org uutisoi oikeudenkäynnistä viime lokakuussa.

(Lähde: The Hollywood Reporter)

8.7.2015 14:33
Ääninäyttelijä Harry Shearer on palannut Simpsoneihin. Toukokuun puolivälissä uutisoitiin, ettei Shearer ole suostunut allekirjoittamaan samaa jatkosopimusta kuin sarjan viisi muuta päänäyttelijää.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä sai Shearerin pään kääntymään. Toukokuussa hän selitti eroaan halulla saada vapaus keskittyä muihin projekteihin.

Shearer esittää Simpsoneissa muun muassa johtaja Burnsia, Waylon Smithersiä ja Ned Flandersia. Simpsonien vastaava tuottaja Al Jean ehti jo ilmoittaa, että Shearerin hahmoille etsitään uudet näyttelijät, mutta nimiä ei julkistettu ennen kuin Shearerin paluusta ilmoitettiin.

(Lähde: The Hollywood Reporter)

15.5.2015 17:00
Ääninäyttelijä Harry Shearer jättää Simpsonit. Shearer ei ole hyväksynyt samaa jatkosopimusta tuotantoyhtiö Foxin kanssa kuin sarjan muut näyttelijät.

Simpsonit ei ole aiemmin kokenut yhtä isoa näyttelijämenetystä. Shearer on ollut sarjassa mukana sen alusta asti ja esittänyt sellaisia keskeisiä hahmoja kuin Ned Flanders, johtaja Burns, Waylon Smithers, Kent Brockman ja pastori Lovejoy.

Simpsonien vastaava tuottaja Al Jean vahvistaa tiedon. Jean kertoo, että Shearerin hahmot eivät poistu sarjasta, vaan niitä esittämään palkataan uusia näyttelijöitä.

Shearer itse kommentoi lähtöään toteamalla halunneensa vapauden tehdä muita töitä. Hän kiittää Simpsonien faneja saamastaan tuesta.

Shearer on tullut tunnetuksi siitä, ettei hän ole aina niellyt Foxin tarjoamia sopimuksia kakistelematta. Hän on usein purnannut viimeiseen asti, kun muut näyttelijät ovat jo laittaneet nimensä paperiin. Tiettävästi jatkosopimus olisi tällä kertaa ollut neljäntoista miljoonan dollarin arvoinen.

Viime vuonna Shearer voitti uransa ensimmäisen Emmy-palkinnon työstään Simpsoneissa.

(Lähteet: The Hollywood Reporter, CNN)

5.5.2015 19:11
Televisioyhtiö Fox on jatkanut Simpsonien sopimusta kahdella vuodella. Sarja tulee siis jatkumaan ainakin kauteen 28 saakka. Simpsonien 26. kausi on tällä hetkellä loppusuoralla sekä Yhdysvaltain että Suomen televisiossa.

(Lähde: Entertainment Weekly)

11.4.2015 11:41
Simpsonien vastaava tuottaja Al Jean kertoo Twitterissä, että Simpsoneita ei enää julkaista DVD:llä. Fox Home Entertainment vahvistaa Polygon.comille, että päätös koskee myös Blu-ray-julkaisuja.

Jean vetoaa Twitterissä DVD-myynnin hiipumiseen ja nettitoiston suosion nousuun. Hän vakuuttaa olevansa asiasta hyvin pahoillaan ja huomauttaa, ettei päätös ollut hänen. Hän pitää joka tapauksessa mahdollisena, että sarjasta julkaistaan sen päättyessä kaikki jaksot sisältävä boksi.

Fox avasi lokakuussa 2014 Simpsons World -sivuston, jolla on katsottavissa kaikki Simpsonien jaksot, mutta sivusto toimii tällä hetkellä vain Yhdysvalloissa. Jean toivoo, että jatkossa jaksot olisivat kaikkien nähtävillä. Hän tweettaa myös, että kommenttiraitojen tekemistä ei lopeteta, vaan nekin julkaistaan netissä.

Simpsonien fanit ovat olleet Foxin päätöksestä varsin pettyneitä. Jean on saanut selitellä asiaa Twitterissä lukuisille utelijoille.

Simpsonit.orgin keskustelupalstallakaan ymmärrystä ei juuri heru.

"DVD:llä olisi varmaan tullut ostettuakin nuo uudemmat kaudet ihan vaan kokoelman ja keräilynkin mielessä. Kyllä nyt kannattaa Jean miettiä uudelleen tätä, menetätte tässä maksavan asiakkaan!" kirjoittaa nimimerkki Monorail, mutta tunnustaa kuitenkin, että fyysisten julkaisujen kuihtuminen on väistämätöntä.

"Sisäinen materialistini hirttää itsensä, jos tuo tapahtuu", paukauttaa puolestaan nimimerkki alappi. "Sillä tekosyyllä olen jättäny uudet kaudet katsomatta telkkarista, että sitten boksien osto ei tunnu niin rahan tuhlaamiselta. Saattaapi sitten käydä niin, että ne jää katsomatta."

Nimimerkki Gabbo valittelee, että vaikka toki parhaat kaudet on jo DVD:llä julkaistu, jää tosifaneilla sarjan seuraaminen nyt laittoman lataamisen ja Suomen television varaan. "Vaikka boksien julkaiseminen onkin kalliimpaa puuhaa, niin kyllä uskoisin, että ne maksavat itsensä takaisin, vaikka heikompia kausia ovatkin. Al Jean, järki käteen, aprillipäiväkin meni jo!" Gabbo vetoaa.

Simpsonien kaudet 1–17 sekä 20 on julkaistu DVD:llä.
9.4.2015 11:50
Simpsonien 26. esityskausi alkaa Subilla torstaina 9. huhtikuuta. Kanava esittää uusia jaksoja arkipäivisin kello 20.30 ja maraton-uusintoina lauantai-iltaisin. Kausi käynnistyy Suomessa harvinaisen aikaisin, sillä se on edelleen kesken Yhdysvalloissa.

Kausi alkaa jaksolla Klovni alamaissa, josta kohistiin etukäteen jaksossa tapahtuvan hahmokuoleman takia. Toinen odotettu jakso on Simpsorama, jossa Simpsonit lyöttäytyy yhteen Futurama-animaatiosarjan kanssa. Se esitetään torstaina 16. huhtikuuta.

Vierailevina ääninä kauden jaksoissa piipahtavat muun muassa näyttelijät Kelsey Grammer, David Hyde Pierce, Sarah Silverman, Jane Fonda ja Jon Lovitz, muusikot Sammy Hagar ja Pharrell Williams sekä liikemiehet Elon Musk ja Richard Branson.

Professori Farnsworth, Fry, Leela ja Bender vierailevat Springfieldissä kauden kuutosjaksossa.

10.3.2015 19:22

Sam Simon, yksi merkittävimmistä Simpsonien taustahenkilöistä, on kuollut. Simon hävisi taistelun syöpää vastaan kotonaan Los Angelesissa 8. maaliskuuta 2015. Hän oli kuollessaan 59-vuotias.

Simon kuului Matt Groeningin sekä James L. Brooksin kanssa Simpsonien alkuaikojen voimakolmikkoon. He kehittivät Groeningin idean pohjalta Simpsonit televisiosarjaksi ja toimivat sarjan vastaavina tuottajina sen ensimmäisien kausien ajan.

Simon oli Simpsonien alkuaikojen avainhenkilö etenkin vankan käsikirjoitusosaamisensa ansiosta. Tuottajavastuunsa lisäksi hän käsikirjoitti useita sarjan jaksoja. Simon jätti Simpsonit vuonna 1993, koska ei omien sanojensa mukaan enää nauttinut sarjan tekemisestä. Hänen välinsä varsinkin Groeningin kanssa olivat kylmenneet pahasti.

Simpsonien jälkeen Simon jatkoi televisiossa muun muassa The George Carlin Show'n ja The Drew Carey Show'n parissa. Eniten hän keskittyi kuitenkin hyväntekeväisyyteen ja varsinkin eläintensuojeluun. Hän jätti mittavasta omaisuudestaan ison osan hyväntekeväisyyteen.

Simon kertoi syövästään kaksi vuotta sitten. Tuolloin hänellä sanottiin olevan enää muutama kuukausi elinaikaa. Simon kertoi sairautensa etenemisestä avoimesti varsinkin Twitterissä.

Sam Simonia on muisteltu muun muassa sosiaalisessa mediassa.
5.3.2015 17:05
Hyväntekeväisyysjärjestö Omaze on käynnistänyt kilpailun, jonka voittaja saa oman hahmonsa Simpsoneihin sekä mahdollisesti myös puheroolin kyseiseen jaksoon. Lisäksi voittaja palkitaan Matt Groeningin signeeraamalla kuvalla.

Kilpailuun voi osallistua Yhdysvalloissa sekä muutamissa muissa maissa, ei kuitenkaan Suomessa.

Omaze järjestää erilaisia kilpailuja, joihin voi osallistua joko ilmaiseksi tai lahjoittamalla rahaa. Mitä enemmän rahaa lahjoittaa, sitä paremmat ovat mahdollisuudet voittaa kilpailu. Lahjoittamalla saa myös palkinnon. Rahat menevät hyväntekeväisyyteen, Simpsonit-kilpailun kohdalla autismijärjestö New York Collaborates for Autismille.

Muissa Omazen kilpailuissa voi päästä muun muassa Robert Downey Jr.:n kanssa elokuviin, Justin Bieberin roastiin ja leikkimään räjähteillä Arnold Schwarzeneggerin kanssa.

Conan O'Brien kertoo lisää.

15.2.2015 13:50
Simpsonien esitysajan muuttuminen Bolivian televisiossa sai sikäläisen kansan ryhtymään mielenosoituksiin viime viikolla. Eteläamerikkalaisen valtion Simpsonit-fanit eivät nielleet Unitel-kanavan päätöstä siirtää keltainen perhe kello neljästä kello kuuteen. Äänekkäät väkijoukot protestoivat muutosta, ja lopulta kanava antoi periksi ja pidensi samalla Simpsonit-putken keston 45 minuutista kahteen tuntiin.

Mielenosoituksiin osallistui lähes 2 000 ihmistä ympäri maata. Vertailun vuoksi Talvivaaran kaivosta vastusti Helsingissä marraskuussa 2012 noin tuhat ihmistä, menoleikkauksia, EU:ta ja Natoa toukokuussa 2014 noin 1 200 ihmistä ja terroristijärjestö Isisiä lokakuussa 2014 noin 400 ihmistä.

(Lähteet: Latin Times, New York Post)

Bolivialaiset ottavat Simpsonit tosissaan.

12.2.2015 17:57
Simpsonien luoja Matt Groening vierailee tänään Yhdysvalloissa esitettävässä Portlandia-televisiosarjan jaksossa. Groening esittää jaksossa itseään. Hän haastaa oikeuteen Fred Armisenin esittämän miehen Bart Simpson -aiheisen piraattipaidan takia.

Portlandia on kulttisuosiota nauttiva sketsisarja, joka käynnistyi vuonna 2011. Se sijoittuu Yhdysvaltain luoteisosassa sijaitsevaan Portlandin kaupunkiin. Matt Groening on kotoisin Portlandista ja hehkuttaakin sarjaa vuolaasti Entertainment Weeklylle.

Tuottajana ja käsikirjoittajana mainetta niittänyt Groening on näytellyt erittäin harvoin. Hän on lainannut äänensä muutamalle Simpsonien jaksolle.

Matt Groeningia ei usein näyttelijänä nähdä. (Kuva: IFC)