Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset

Uutiset

Kätevimmin saat tiedon tuoreista Simpsonit-uutisista seuraamalla meitä keskustelupalstallamme, Facebookissa, Twitterissä tai Google+:ssa. Näiden kautta jaamme myös sellaisia aiheita, jotka eivät ylitä pääsivustomme uutiskynnystä. RSS-uutissyötteeseemme pääset käsiksi täällä.

30.9.2014 16:16
Simpsonien showrunner Al Jean puhuu Entertainment Weeklyn haastattelussa sarjan 26. kauden avausjaksosta, jossa rabbi Hyman Krustofsky paljastui pitkän ennakkoarvailun jälkeen henkensä heittäväksi hahmoksi.

Jean sanoo olleensa viimeiset puoli vuotta sitä mieltä, että koko hahmokuolemaa hehkutettiin liikaa. Hän lisää, ettei kertaakaan puhunut "ikonisesta" hahmosta, vaikka media tätä sanaa usein käyttikin aiheesta uutisoidessaan. Hän toteaa alun perin puhuneensa "rakastetusta" hahmosta.

Fox julkaisi jaksosta etukäteen kuvia, joissa vietetään hautajaisia juutalaismenoin, mikä rajasi spekulaatiot kuolevan hahmon henkilöllisyydestä lähinnä rabbi Krustofskyyn ja tämän poikaan Hassu-klovniin. Koska jaksoa rummutettiin etukäteen niin kovaan ääneen, moni fani arveli, että kovia kokee Hassu eikä vain äärimmäisen harvoin nähty rabbi Krustofsky.

"En ikinä tappaisi Hassua", Jean toteaa. "En mielestäni edes vihjannut moista. Ihmiset kuitenkin tulkitsivat koko jakson väärin, ja tuumin, että kun kerran jouduin siihen hullunmyllyyn mukaan, voimme yhtä hyvin pitää sitä yllä."

29.9.2014 06:25
Vuoden verran kestänyt arvuuttelu siitä, kuka Simpsonien hahmoista kuolee sarjan 26. kauden avausjaksossa, päättyi aikaisin tänään Suomen aikaa. Pois lähti Hyman Krustofsky, televisiohauskuuttaja Hassu-klovnin rabbi-isä. Hyman sai äkillisen sairaskohtauksen, kun Hassu kysyi häneltä, pitääkö hän poikaansa hauskana.

Hyman Krustofsky esiintyi ensimmäisen kerran Simpsonien kolmannen kauden jaksossa Teit' isäin astumaan. Hahmon ääninäyttelijöinä ovat toimineet sekä Jackie Mason että Dan Castellaneta. Mason voitti roolista Emmy-palkinnon vuonna 1992.

Simpsoneissa on aiemminkin kuollut muutama hahmo, mutta tämä ei tarkoita, etteikö heitä olisi myöhemmin nähty sarjassa uudelleen esimerkiksi jonkun unessa tai mielikuvituksessa.

28.9.2014 20:23
Simpsonien 26. esityskausi alkaa tänään Yhdysvalloissa. 22 jaksoa sisältävä kausi jatkuu ensi vuoden kevääseen saakka.

Muutamia kauden kohokohtia on jo paljastettu. Ensimmäisessä jaksossa toteutuu viime vuodesta saakka faneja puhuttanut hahmokuolema. Myöhemmässä jaksossa Simpsonit kohtaa Futurama-sarjan. Tulevassa Kauhujen talo -jaksossa puolestaan Simpsonit tapaavat itsensä menneisyydestä.

Julkkisääninä kaudella vierailevat ainakin näyttelijät Sarah Silverman, Willem Dafoe ja David Hyde Pierce, kokki Gordon Ramsay sekä muusikko Matthew Sweet.

Kuolema korjaa jonkun Springfieldistä 26. kauden avausjaksossa.

28.9.2014 20:22
Heinäkuussa 2013 uutisoitu Family Guyn ja Simpsonien kohtaaminen toteutuu tänään. The Simpsons Guy -jakso käynnistää Yhdysvalloissa Family Guyn 13. kauden.

Crossover-jaksossa Family Guyn Griffinit pysähtyvät automatkallaan Springfieldiin ja joutuvat jäämään sinne, koska heidän autonsa varastetaan. He lyöttäytyvät yhteen Simpsonien perheen kanssa.

YouTubessa on etukäteen julkaistu useita videoita jaksosta. Klippien perusteella on odotettavissa paljon itsetietoisia vitsejä kahden animaatioperheen kohtaamisesta ja Family Guyn tuttua roisia huumoria: Homer ja Peter muun muassa joutuvat saksalaiselle pornovideolle ja pesevät autoja tiukoissa farkkushortseissa.

Etenkin moni Simpsonien fani on närkästynyt siitä, mitä Simpsonien hahmot on laitettu Family Guyssa tekemään. Varsinaisen kohun on saanut aikaan kohtaus, jossa Family Guyn Stewie soittelee Bartin kanssa pilapuheluita Moen kapakkaan ja sanoo Moelle, että tämän siskoa raiskataan.

Griffinit Quahogista vierailevat Simpsoneilla Springfieldissä.

17.8.2014 16:36
Simpsoneissa muun muassa Ned Flandersia, johtaja Burnsia sekä Waylon Smithersiä esittävä Harry Shearer on palkittu Emmyllä. Shearer oli tähän mennessä ainoa Simpsonien kuudesta pää-ääninäyttelijästä, joka ei ollut voittanut Emmyä.

Shearerin peittoamat muut ehdokkaat olivat Mikki Hiiren Chris Diamantapolous, Dog with a Blogin Stephen Full, Family Guyn Seth MacFarlane, Futuraman Maurice LaMarche sekä Robot Chickenin Seth Green.

Simpsonit oli ehdolla myös äänimiksaus-Emmyn saajaksi, mutta tässä kategoriassa sarja jäi nuolemaan näppejään.

1.8.2014 20:21
Yhdysvaltain televisioakatemia on myöntänyt joukon Emmy-palkintoja animaatioalan ammattilaisille. Kymmenen palkitun joukossa on kaksi Simpsonien parissa työskentelevää henkilöä: värisuunnittelija Dmitry Malanitchev sekä taustasuunnittelija Charles Ragins.

Ragins voitti saman palkinnon myös vuonna 2010.

Kyseiset palkinnot ovat niin sanottuja tuomaroituja Emmyjä, jotka eroavat tavallisista Emmyistä siinä, ettei ehdokkaiden nimiä julkisteta etukäteen ja samassa kategoriassa voi olla useampi voittaja.

10.7.2014 17:35
Yhdysvaltalaisen televisiomaailman tärkeimpien palkintojen, Emmyjen, tämän vuoden saajaehdokkaat on julkistettu. Simpsonit sai kaksi ehdokkuutta.

Harry Shearer kilpailee parhaan ääninäyttelijän palkinnosta Mikki Hiiren Chris Diamantapolousin, Dog with a Blogin Stephen Fullin, Family Guyn Seth MacFarlanen, Futuraman Maurice LaMarchen sekä Robot Chickenin Seth Greenin kanssa. Shearer on ainoa Simpsonien pää-ääninäyttelijöistä, joka ei ole voittanut urallaan Emmyä.

Lisäksi Simpsonit tavoittelee palkintoa parhaasta komedia-, draama- ja animaatiosarjojen äänimiksauksesta.

Parhaan animaation ehdokkuus sarjalta sen sijaan meni ohi ensimmäisen kerran 20 vuoteen. Näin on tapahtunut vain vuosina 1993 ja 1994.

Emmyt jaetaan useassa eri gaalassa elokuun aikana.

Joko Harry Shearer pääsisi vihdoinkin Emmyn makuun? (Kuva: Thomas Hawk)
21.6.2014 01:20
Hollywoodin kauppakamarin alainen valintakomitea on julkaissut kolmekymmentä tahoa, jotka saavat ensi vuonna oman tähtensä Hollywoodin kuuluisuuksien kadulle Walk of Famelle. Joukossa on Simpsonien pitkäaikainen tuottaja James L. Brooks.

Muita tähden saavia ovat muun muassa näyttelijät Will Ferrell ja Daniel Radcliffe, ohjaaja Peter Jackson, Family Guyn luoja Seth MacFarlane sekä Ressu.

James L. Brooks vaikutti Simpsonien syntymiseen vähintään yhtä paljon kuin itse konseptin luonut Matt Groening. Brooks toimi tuottajana The Tracy Ullman Show -nimisessä varieteeohjelmassa ja otti silloisen sarjakuvapiirtäjän Groeningin mukaan tekemään ohjelmaan muutaman minuutin mittaisia animaatioita. Lyhyet Simpsonit-pätkät alkoivat pyöriä televisiossa vuonna 1987, ja vuonna 1989 keltainen perhe sai oman sarjansa.

Brooks oli kerännyt huomattavasti menestystä jo ennen Simpsoneita. Hänet tunnetaan muun muassa 1970-luvulla suosiossa olleen The Mary Tyler Moore Show'n luojana sekä kolme Oscaria vuonna 1983 voittaneen Hellyyden ehdoilla -elokuvan ohjaajana ja käsikirjoittajana.

Simpsonit sai oman Walk of Fame -tähtensä jo vuonna 2000 ja Matt Groening vuonna 2012.

23.5.2014 16:47
Simpsonien suomalaissukuinen tuottaja Bonita Pietila vierailee parhaillaan Suomessa ensimmäistä kertaa lähes kolmeenkymmeneen vuoteen. Suomi-Seura ry:n Pietilalle keskiviikkona myöntämä Vuoden ulkosuomalainen -tunnustus keräsi reilusti huomiota kotimaisessa mediassa. Tässä on pieni katsaus viikon varrella ilmestyneisiin juttuihin.

Laajimmalle uutinen levisi STT:n haastattelun sekä sähkeuutisen myötä. Haastattelussa Pietila puhuu muun muassa Simpsonien suosion syistä ja suosikkihahmoistaan. Hän toteaa Simpsonien kommentoivan oman aikansa yhteiskuntaa ja muuttuvan sen mukana. Sarjan hahmoihin ja tilanteisiin on hänestä helppo samastua.

Petila vakuuttaa, että vaikka lukuisat maailmanluokan tähdet ovat lainanneet Simpsoneille äänensä, sarjaa ei silti tehdä julkkisten ehdoilla.

"Tähtien agentit jopa soittelevat meille, ja se on hienoa. Käsikirjoittajat kuitenkin päättävät, mitä jaksoissa tapahtuu. Yleisö ei halua, että sarja keskittyy tähtiin, vaan sen pitää kertoa Simpsoneista, tavallisesta perheestä."

MTV:n nettisivujen videohaastattelussa Pietila puhuu muun muassa siitä, miten Suomi on hänen ansiostaan saanut Simpsoneissa näkyvyyttä.

"En kirjoita Simpsoneita, mutta sarjan käsikirjoittajat ottavat tietysti vaikutteita kaikesta. Olen heidän elämässään viisi päivää viikosta ja olen ainoa suomalainen ihminen ohjelmassa, joten välillä mietin, että he pilailevat kustannuksellani. Teeskentelen kuin en olisi tietoinen asiasta."

Pietila sanoo tietävänsä Suomesta muun muassa Paavo Nurmen ja talvisodan historian. Hänen kielitaitonsa rajoittuu pelkkiin suomalaisiin kirosanoihin.

Maakuntalehti Ilkka julkaisi keskiviikkona ison jutun Pietilasta, jonka sukujuuret ovat Etelä-Pohjanmaan Teuvalla.

Pietila muistelee lapsuuttaan Michiganin suomalaisyhteisössä, jossa piti tehdä paljon töitä selviytyäkseen. Elämä ei tullut sen helpommaksi, kun hän muutti Los Angelesiin musiikkiala mielessään. Hän oli työtön ja asui autossaan. Hanttihommien jälkeen hän pääsi vähitellen etsimään näyttelijöitä elokuviin, televisiosarjoihin ja teatteriin. Sitten Simpsonit alkoi ja muutti hänen elämänsä.

Pietila toteaa lisäksi inhoavansa sitä, jos suomalaiset hahmot puhuvat Simpsoneissa englantia ruotsalaisaksentilla. Hän uskoo, että sarja loppuu sitten, kun katsojat kyllästyvät siihen ja katsojaluvut putoavat liikaa.

Helsingin Sanomat nimittää torstaisessa artikkelissaan Pietilaa "Simpsonien Suomi-äidiksi" ja käsittelee niin ikään tämän nuoruutta ja nousua Simpsonien roolittajaksi. Pietila puhuu myös sarjan näyttelijöistä ja mainitsee muun muassa, että Dan Castellaneta sai roolin Homerina, koska hän osasi tehdä paljon muitakin ääniä. Se oli tärkeä ominaisuus alkuaikoina, kun rahat olivat tiukalla.

Tänään Ylen Aamu-tv:n Tähtihetki-osiossa esitettiin Pietilan haastattelu, jossa hän kummastelee suomalaisia erikoisuuksia; muun muassa näkemäänsä ruohikkoista koripallokenttää sekä asuintalojen ikkunoita, jotka ihmiset ovat koristelleet ulkoapäin ihailtaviksi.

Toimittaja Jenni-Maarit Koponen soitti Pietilalle neljän suomalaisen julkkiksen ääninäytteet ja pyysi tätä keksimään äänille roolit. Presidentti Sauli Niinistö voisi Pietilasta olla joku isoisä Aben ystävistä vanhainkodissa, kun taas Niinistön puoliso Jenni Haukio kuulostaa hänestä virkaintoiselta sijaisopettajalta. Jääkiekkopersoona Juhani Tamminen sopisi Moen baarin vakioasiakkaaksi ja laulaja Paula Koivuniemi Margen juoruilevksi tutuksi.

Kysymykseen Simpsonien alkuvuosien kantaaottavuuden ja poliittisuuden hälventymisestä Pietila vastaa, että sarjan pääpainon kuuluukin olla hauskuudessa eikä kantaaottavuudessa.

Bonita Pietilan vierailusta Suomessa kertoi muun muassa Salon Seudun Sanomat. Kuva on osa 20. toukokuuta lehdessä ilmestynyttä STT:n juttua.
21.5.2014 23:43
Ulkosuomalaisten etu- ja asiantuntijajärjestö Suomi-Seura ry palkitsi tänään Simpsonien tuottajan Bonita Pietilan Vuoden ulkosuomalaisena. Vuosittain jaettava palkinto luovutetaan ulkomailla asuvalle suomalaiselle tai suomalaisen siirtolaisen jälkeläiselle, joka on menestynyt omalla alallaan ja vaalinut suomalaista kulttuuriperintöä.

Pietilan isovanhemmat Heikki ja Ruth muuttivat aikoinaan Etelä-Pohjanmaan Teuvalta Yhdysvaltain Michiganin osavaltioon. Suomalaissiirtolaisten suosiossa olevalla Upper Peninsulan alueella varttunut Pietila lähti Hollywoodiin 1980-luvun puolivälissä ja sai pestin roolittajana, kun Simpsonit alkoi pyöriä muutaman minuutin pätkinä The Tracey Ullman Show'ssa vuonna 1987.

Pietila saapui Suomeen ja Helsinkiin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1988 vastaanottaakseen kunnianosoituksen ulkoministeriön tiloissa järjestetyssä tilaisuudessa. Suomi-Seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta totesi juhlapuheessaan Pietilan tuoneen Simpsoneihin suomalaisia vivahteita myötävaikuttamalla sarjan Suomi-viittauksiin.

Pietila kiitteli vuolaasti suomalaisia ja sanoi tuntevansa Suomen omaksi maakseen. Simpsonien luoja Matt Groening puolestaan lähetti videoterveiset ja ylisti Pietilaa siitä, miten hyvin tämä on saanut pidettyä Simpsonien vierastähtien egot kurissa. "Onneksi olkoon", Groening kangerteli suomeksi.

Simpsonit.org vaihtoi Pietilan kanssa muutaman sanan juhlallisuuksien jälkeen – englanniksi toki, suomea hän ei osaa kuin muutaman sanan verran.

Pietilan mukaan tärkein ominaisuus ääninäyttelijöitä etsiessä on hauskuus. Jos näyttelijä ei naurata, homma ei toimi. Etukäteen sovittujen julkkisvierailujen kohdalla täytyy vain toivoa, että nämä ovat hauskoja. Muutaman kerran vieraileva tähti on osoittautunut siinä määrin ankeaksi, että roolia on typistetty tai se on jopa jätetty kokonaan pois. Pietilä ei kohteliaisuuttaan mainitse, keistä puhuu.

Simpsoneissa vierailleista julkkiksista Pietila nimeää suosikeikseen näyttelijät Don Cheadlen (11. kauden jakso Uskolla terveeksi) ja Willem Dafoen (kahdeksannen kauden jakso Lisan oma sota). Itse työskentely sen sijaan on hänestä hauskinta muusikkovieraiden kanssa.

Springfieldissä on neljännesvuosisadan aikana piipahtanut niin paljon julkkiksia, että Pietila joutuu hetken pohtimaan, onko ketään, jonka puuttuminen listalta kaihertaa erityisesti hänen mieltään. Sitten hän muistaa: "Dawid Bowie! Olen valtava David Bowie -fani. Hänen saamisensa olisi ollut fantastista, mutta hän oli kiertueella Euroopassa."

Simpsonien taustavoimilla ei Pietilan mukaan ole varasuunnitelmaa sen varalle, että joku pää-ääninäyttelijöistä ei syystä tai toisesta voisi enää osallistua sarjan tekemiseen. Hän sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että samat kasvot ilmestyvät studiolle joka viikko, eikä muuta ole edes mietitty.

Pietilaan ja muihin Simpsonien tekijöihin ei noin vain oteta yhteyttä, ja esimerkiksi henkilökohtaisen fanipostin lähettäminen sähköpostitse ei ole ihan helppo juttu. Pietila selittää, että postia tulisi niin paljon, ettei ainakaan hän kykenisi nykyisellä työmäärällään vastaamaan siihen kunnolla. Hän ei siis saa postia Suomestakaan, mutta kiittää tilaisuuden avautuessa suomalaisia Simpsonit-faneja runsaslukuisuudesta. "Olen varma, että en olisi vastaanottamassa tätä palkintoa ilman heitä."

Palkintoa jos jonkinmoista Bonita Pietilalle luovuttamassa Suomi-Seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta sekä toiminnanjohtaja Paula Selenius.

Vuoden ulkosuomalainen Katajanokan koleudessa.